Jack Dorsey vill bygga en decentraliserad handelsplattform för Bitcoin

Jack Dorsey TBD decentraliserad handelsplattform för Bitcoin

Twitter grundaren Jack Dorsey har under en längre tid varit förespråkare av Bitcoin och tidigare i år meddelade han att Square kommer börja bygga en öppen utvecklingsplattform. Med syftet att göra det lättare för utvecklare att skapa decentraliserade finansiella tjänster och huvudfokuset är på Bitcoin – projektet går under namnet TBD.

I augusti tweetade Jack Dorsey att de har bestämt TBDs riktning – skapa en decentraliserad handelsplattform för Bitcoin.

Projektledaren Mike Brock förtydligar riktningen

Projektet TBD ”namn fortfarande inte bestämt” tror att Bitcoin kommer bli internets valuta och vill därför göra det lättare att köpa bitcoin. Där alla ska ha möjlighet att använda bitcoin oberoende på var du bor i världen.

Den decentraliserade plattformen ska utvecklas öppet, där alla kan inspektera koden – målet är att vara en Bitcoin-native plattform. Men samtidigt menar Brock att det saknas vissa funktioner som försvårar detta, vilket gör att de även kan tänka sig använda andra chains för bridges.

Ethereum grundaren Vitalik Buterin skeptisk om idéen

Vitalik Buterin menar på att det finns säkerhetsrisker med att bygga på Bitcoin – eftersom Jack själv kommer behöva skapa ett system med regler. Bitcoin på plattformen kommer även behöva förvaras med en multi-sig wallet – kontrollerad av deltagarna/Jack.

Buterin menar att Ethereum har bättre infrastruktur för att säkrare hantera en plattform som Square vill bygga med deras projekt TBD. Det är även en av anledningarna till varför Ethereum skapades.

Vill du investera i Bitcoin?

Vi guidar dig steg-för-steg!

Bitcoin Münze
Gå till Bitcoin köpguide