Bitcoin bryter genom $50,000 nivån – första gången på 3 månader

Bitcoin BTC bryter genom 50,000 nivån

Priset på Bitcoin steg under förmiddagen till över 50,000 dollar – första gången på tre månader. Det tidigare prisnoteringen på $73.738,00 uppnåddes i april 2021, dagens pris är dock -13,51% från ATH. Det återstår att se om priset kommer lyckas hållas över 50,000 dollar under veckan, eller om det första försöker kommer bli avvisat.

Om nyckelnivån blir stödnivå är det mycket möjligt att vi kommer se ytterligarare uppgång för Bitcoin under hösten, det finns många olika prognoser – men många menar på att Bitcoin kan lyckas stiga över 100,000 dollar under 2021. Bitcoin handlas för närvarande också över den 200 dagliga glidande medelvärdet ”moving average”, vilket kryptovalutan lyckats göra under majoriteten av augusti 2021.

Bitcoin dagliga 200MA augusti 2021
Den dagliga 200MA Bitcoin-chart under de senaste månaderna. Källa: TradingView

Stark motståndsnivå kan förhindra tillfällig prisutveckling

En prisnivå på 50,000 dollar är också en av de stora nyckelnivåerna för Bitcoin, vilket kan påverka investerares beslut. Vi kan se att institutionella investerare har ett stort Bitcoin-utflöde (försäljning) under den senaste perioden, där inflödet istället ökar hos andra kryptovalutor som Cardano, Solana och Ethereum.

Flows by assets 20 augusti 2021
Information om institutionella investerares in- och utflöde ur kryptovalutor. Källa: CoinShares

Enligt rapporten från CoinShares är veckoutflödet av Bitcoin 2,8 miljoner dollar och inflödet till Cardano 6,4 miljoner dollar, samt inflödet till Solana 7,1 miljoner dollar. Överlag är senaste veckans inflöde 21,3 miljoner dollar av de institutionella investerare CoinShares följer. Men om man ser månadsflödet är det dock ett utflöde på $26,2 miljoner.

Vill du investera i Bitcoin?

Vi guidar dig steg-för-steg!

Bitcoin Münze
Gå till Bitcoin köpguide

Bitcoin optioner öppet intresse

Bitcoin optioner öppet intresse löper ut på fredag, vilket motsvarar cirka 22 % av totala open interest för BTC – cirka 2 miljarder dollar. Det är även den psykologiska $50,000 nivån för Bitcoin som har största andelen strike price. Det är en av anledningarna till varför Bitcoin priset är särskilt intressant denna veckan.

BTC optioner öppet intresse utgång augusti 2021
Bitcoin optioner öppet intresse sammanfattning. Källa: Bybt

MicroStrategy ökar Bitcoin portföljen

Företaget MicroStrategy meddelade under tisdagen att de har köpt ytterligare 3 907 bitcoin för 177 miljoner dollar, vilket är ett snittpris på cirka $45,294. Det betyder även att företaget nu ökat sin bitcoin portfölj till 108,992 BTC – cirka 0,5 % av totala utbudet av bitcoin.

Michael Saylor vd och grundare av MicroStrategy har sedan hösten 2020 varit fascinerad av Bitcoin och blockchain-teknologin. Han har sedan dess blivit en förespråkare för Bitcoin och även aktivt rekommenderat andra företag att överväga en bitcoin depå – för att långsiktigt förvara värdet på företagets tillgångar.

Bitcoin prognos

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna om Bitcoin som kan påverka framtidssikten för kryptovalutan i vår Bitcoin prognos. Det är en artikel vi kontinuerligt uppdaterar med spännande information om Bitcoin och även analyserar experters prisprognoser av kryptovalutan. Om du är mer intresserad av att kolla BTC-chart och annan intressant statistik om bitcoin kan du kolla in vår artikel om Bitcoin kurs.