Stellar (XLM) prognos 2021 – 2025: Positiv utveckling

Stellar (XLM) prognos 2021 – 2025: Positiv utveckling

Förändring (24 timmar)
+0,0%
Förändring (30 dagar)
+0,0%
Förändring (1 år)
+0,0%
Förändring (enligt ovanstående diagramperiod)
+0,0%

Investeringskalkylator

EUR
EUR/XLM
Startbelopp
Nuvarande pris
Antal coins
Försäljningspris
Gains:
Handla nu
Stellar XLM prognos

Vad flyttar Stellar kursen i juli

År 2018 var ett av de tuffaste åren för kryptovärlden. Marknaden lyckades dock återhämta sig och nu är förväntningarna på 2024 särskilt höga. Idag undersöker vi Stellar prognosen. Kommer Stellar Lumens att bli en av vinnarna i nästa stora rusning?

Stellar Lumen Logo
Stellar Lumen Logo

De viktigaste Stellar nyheterna i juli

  • XLM kursen präglas av kraftiga fluktuationer
  • Stellar utgör grund för en digital centralbanksvaluta (CBDC)?
  • Samarbete med fastighetsjätten Vonovia

Aktuell prisutveckling och scenario

I maj föll Stellar plötsligt med nästan 50 procent till ett pris på 0,36 dollar. Orsaken till detta var negativ rapportering om hela kryptomarknaden, utlöst av bland annat ett kryptoförbud i Kinda och tweets från Elon Musk. För närvarande kämpar priset mot ett motstånd runt 0,41 dollar.

I juni och juli rör sig priset relativt stabilt i sidled mellan 0,40 och 0,20 dollar. Där XLM-priset har lyckas hålla stödnivån på 0,20 två gånger. Nästa stora motståndsnivå är 0,40 dollar, vilket kan bli tufft under första försöket – om inte några yttre faktorer stöttar prisutvecklingen.

XLM chart 2021
XLM chart mellan maj och juli 2021. Källa: CoinGecko

Aktuella nyheter

Stellar Lumens (XLM) har blivit något av ett stjärnskott bland altcoins de senaste månaderna. Några imponerande partnerskap fick priset att skjuta i höjden. Stellar har länge stått i skuggan av Ripple (XRP), men kan komma att lysa igen. I kampen om ledarrollen inom blockchain-betalningsnätverk kan Stellar Lumens göra framgång med den ukrainska regeringen. Nyheterna om det kommande partnerskapet fick XLM-kursen stiga med 75 %. Ukraina har tydligen valt Stellar Lumens för sin kommande digitaliseringsstrategi.

Stellar ska till och med tillhandahålla den infrastrukturella grunden för sin egen digitala centralbanksvaluta (CBDC). Dessutom har den ukrainska regeringen och Stellar Development Foundation ingått ett samarbetsavtal. Syftet med samarbetet är ett ömsesidigt utbyte vid utvecklingen av en CBDC. XLM har alltså stora möjligheter att få en viktig roll inom området.

Stellar Lumens skulle kunna bli grund för en CBDC i Ukraina.

Nya partnerskap

Med över 400 000 fastigheter är Vonovia en av de största fastighetskoncernerna i Tyskland. Företagen har sitt huvudkontor i Bochum, Tyskland och har nu meddelat att de kommer att emittera ett digitalt skuldebrev värt 20 miljoner euro. Det speciella med detta är att Vonovia tekniskt sett kommer att lösa obligationslånet via Stellar Lumens blockkedja. I stället för ett globalt certifikat placerar Vonovia aktierna direkt på blockkedjan.

En token som skapats särskilt för detta ändamål kan förvärvas via Firstwires marknadsplats på nätet. Firstwire samarbetade med Bitbond för det tekniska genomförandet. Vonovia hade redan placerat och cirkulerat en digital obligation på detta sätt hösten 2019. Fastighetsbolaget hoppas på snabb och okomplicerad finansiering på detta sätt. Flera institutionella investerare anmälde intresse – Bankhaus M.M Warburg tecknade slutligen hela emissionen.

Stellar (XLM) fakta och bakgrund

För att kunna leverera en välgrundad Stellar prognos är det viktigt att ta hänsyn till olika faktorer. Dessa inkluderar:

  1. Hur långt har projektet kommit och vilka fördelar erbjuder slutprodukten eller plattformen användarna?
  2. Antal användare och transaktioner. Tillväxten är nära kopplad till handelsvolymen.
  3. Prisutvecklingen under det senaste året och den nuvarande trenden.
  4. Fanns det några nya funktioner, uppdateringar eller partnerskap?

Stellar är en open-source decentraliserad blockkedjeplattform och med den inhemska valutan Stellar Lumens (XLM). Det är i huvudsak en global betalningsplattform med stöd från Stellar Lumens som en digital tillgång. Den stora fördelen med plattformen är att användarna kan göra snabba, säkra och extremt kostnadseffektiva betalningar mellan ett mycket stort antal valutapar. På denna punkt kan Stellar övertyga genom att erbjuda kunden verkliga fördelar.

Stellar lyckades redan under den allmänt ogynnsamma marknadsutvecklingen 2018 locka till sig ett mycket stort antal nya användare. Den har sedan utvecklats magnifikt och är en integrerad del av de största kryptovalutorna sett till marknadsvärdet. Stellar Expert statistik visar att antalet registrerade konton i början av 2018 var runt 250 000, vilket har ökat till över 5 400 000 år 2021. Nätverket har alltså växt över 20 gånger under perioden – en trend som fortsätter uppåtgående. Generellt sett verkar Stellar vara fokuserade på expansion och tillväxt just nu. Företagen har för närvarande många nya lediga tjänster, varav de flesta är inom ingenjörsområdet.

Nya registrerade konton Stellar nätverket
Antal registrerade Stellar-konton. Källa: Stellar Expert

Stellar prognos: Detta påverkar kursen

Stellar bygger på en speciell konsensusalgoritm med ”Stellar Consensus Protcol”. Algoritmen eliminerar behovet av att alla deltagare i ett nätverk behöver bekräfta alla transaktioner. Det gör Stellar till ett snabbt och högpresterande nätverk.

En transaktion på Stellar snabba nätverk tar vanligtvis bara några sekunder. Samtidigt är transaktionerna billiga (cirka 0,00001 lumen per transaktion). Det gör Stellar så intressant för stora transaktionsnätverk (t.ex. banker).

Stellar Lumens avgifter
Jämförelse av transaktionskostnader. Källa: Stellar.org

Stellar XLM var den första blockkedjeprodukten i världen som godkänts av sharialagen. XLM godkändes av Bahrains centralbank och fick därmed sharia-certifiering. På lång sikt kan Stellar användas som ett betalningsnätverk i Sharia-kompatibla finansiella tillämpningar.

Stellar konkurrerar direkt med Ripple (XRP). Trots Ripples större popularitet har Stellar ett bra fotfäste på kryptomarknaden. På lång sikt är det dock viktigt att kunna stå emot Ripple och övertyga både tekniskt och genom starka samarbeten.

Under året tillkännagav Stellar ytterligare några partnerskap. Det viktigaste samarbetet var förmodligen med IBMs Blockchain World Wire. IBM har många starka samarbeten och ett omfattande nätverk som Stellar också kan dra nytta av.

Stellars smart contracts anses vara tillförlitliga och säkra. Här har företaget lärt sig av Ethereums misstag. Stellar smart contract är mycket mer flexibla, effektiva och säkra från manipulation.

IBM blockchain world wire
IBM Blockchain World Wire. Källa: IBM

Stellar prognos 2021: Vad experterna säger

Överlag presterade Stellar utmärkt under 2021. I början av året var priset 0,13 dollar, därefter steg priset till en årshögsta nivå på 0,77 dollar i maj 2021.

Vi tar nu en titt på ledande experters åsikter om den fortsatta prisutvecklingen i år. Sammanfattningsvis antar de att det borde vara möjligt att återigen nå årshögsta kursnivån.

XLM chart 2021
2021 har varit ett bra år hittills för XLM.

Stellar prognos 2021

WalletInvestor

0,69 USD

DigitalCoinPrice

0,652 USD

Longforecast.com

0,70 USD

CoinPriceForecast

0,67 USD

Stellar prognos 2021-2025: Prisökning väntas

Stellar Lumens har redan imponerande samarbeten. Projektet bygger op en solid teknisk grund som gör det optimalt för den avsedda användningen.

I vår Stellar Lumens prognos analyserar och utvärderar vi ledande experters långsiktiga prisprognoser. Prognoserna är dock endast avsedda som åsikter och omfattande information om projektet bör alltid analyseras innan man investerar.

  • Digitalcoinprice: Enligt experterna hos Digitalcoinprice bör XLM-priset multipliceras fram till 2025. Ett högsta pris på 0,652 dollar förväntas redan för den fortsatta utvecklingen under 2021. Priset ligger strax under den noterade årshögsta i maj 2021. Trenden fortsätter under de följande åren och stiuger för första gången till en ny rekordnivå på över 1 dollar år 2023. Enligt prognosen kommer priset slutligen nå 1,31 dollar år 2025.
  • CoinPriceForecast: Här antas en något starkare prisutveckling. År 2025 räknar CoinPriceForecast med ett pris på 1,48 dollar. För 2021 nämner experterna ett pris på 0,64 dollar. År 2022 stiger priset till 1,02 dollar och leder slutligen till det priset på nästan 1,50 dollar år 2025.
  • Longforecast.com: De alltid kritiska experterna på Longforecast.com ser inte heller Stellar Lumens som en lönsam investering. Även om en ökning till 0,7 dollar förväntas för 2021, ser de följande åren mindre ljusa ut. År 2022 kan prisnivån fortfarande upprätthållas, men ett år senare är priset redan nere på 0,25 dollar. År 2025 är det bara en liten ökning till 0,41 dollar jämfört med tidigare års genomsnitt.
  • Walletinvestor: Walletinvestor är den mest optimistiska av alla Stellar prognoser som övervägts. För året räknar analytikerna med att priset kommer att stiga till 0,69 dollar och 1 dollar gränsen kommer brytas redan år 2022. Slutligen kommer priset att stiga till 1,88 dollar år 2025.

Slutsats Stellar Lumens prognos

Generellt sett ser Stellars prognos mycket positiv ut. Detta beror på att plattformen uppfyller alla krav för att vara framgångsrik. De har klarat av de senaste tuffa årens ”bear-market” jämförelsevis bra.

Hur väl de kommer att klara sig under de kommande åren och hur deras fortsatta utveckling med samarbeten kommer påverka Stellar återstår att se.

Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stellar Tokenomics

Aktuellt pris
Stellar (XLM)

Loading...XLM/USD

Stellar Tokenomics

Namn
Stellar
Ticker
XLM
Nuvarande pris
Börsvärde
Handelsvolym
Marknadsdominans
ATH
ATL
Handelsbara coins
Högsta antal coins
Handla Stellar
Disclaimer: 67 % av CFD-handlare förlorar pengar